GDPR, NSA och CCCP

Vilka vi är?

Vår… min adress är: http://jonklarstrom.se. Jag är inte som andra och detta är min fjuddifjuttonde reboot av bloggen eller vad det nu ska kallas i dessa snapchat och tiktoktider. Tik tok låter lite som Toc toc som Obelix hela tiden gestikulerade nedsättande om Romarna.

Vilka data du delar och vilka data vi/jag skördar.

Kommentarer?

När kommentarer skrivs så tar wordpress och i förlängningen jag lite uppgifter. IP-nummer och sådant. Använd VPN ifall du vill vara hemlig. Anar att det enda faktiska rättsfallet skulle säkert vara någon som hävdar integriteten av sin spam-bot. Jo, har ju sådant verktyg mot spam också. Alla erbjudanden om att knulla genast undanbedes.

Gravatar gör något också. String (ej trosor) och hash (ej hasch som man röker eller bakar kakor på). De som känner till tekniken vet vad det är, andra precis som jag har just ingen aning. Men det är en string, som kallas hash baserad på din e-post som jämför sig med din gravatar. Och när din kommentar är godkänd så publiceras denna eventuella gravatar i samband med din kommentar. Gravatar har en alldeles egen lång tråkig text om vad de gör med datan på adressen https://automattic.com/privacy/

Media?

Laddar du upp saker så finns det skitmycket data i materialet. Det är GPS-koordinater, metadata till förbannelse och antagligen något om din mamma också. Bara gör det inte för ditt eget bästa. Men om du ger mig något material som jag sen lägger upp här, så innehåller det samma data som du gav mig. Om jag inte redigerat det, för då har den säkert slagit ihop våra data på en nivå som om det var ett förhållande, var lika fel som matchande träningsoveraller.

Kontaktformulär?

Du lär ange lite data, för annars kan jag inte svara mer än offentligt. Vilket jag kanske gör ändå. Men utöver svara eller eventuellt hänga ut dig så tänker jag inte nyttja dina uppgifter till något annat.

Cookies/Kakkalas

Om du kommenterar så kommer en kaka spara ditt namn, din e-post och din hemsida. Eventuellt din brevlåda, din mamma och din farfar. Men det senare vet nog NSA och Putin bättre än jag. I alla fall så kommer kakan räcka ett helt år. Sen raderas den automagiskt, eller om du själv vill radera det så får du konsultera någon annan om hur du går tillväga och raderar dessa. CIA har ju sålt krypteringsmaskiner ihop med en Svenne som startade Crypto AG som ni kan läsa lite om här https://www.expressen.se/nyheter/svenskgrundat-foretag-bakom-cias-spionkupp/
Men om ni tror att detta gamla knep var svunna tider och nu är vi säkra… tänk igen och glöm din dröm.

Om du dundrar in på inloggningssidan till denna wordpressinstallation så kommer en tillfällig kaka på besök. Men den innehåller inte personliga data, vad den innehåller vet jag inte, och den raderas när du stänger ner din webbläsare.

När du loggar in, det vill säga information till mig själv, så sparas en massa kakor. Login-kakor räcker i två dagar, om jag inte duttar i ”kom ihåg mig/Remember me” för då räcker de i två veckor. Men loggar jag ut så försvinner de vid utloggning.

Om jag publicerar ett inlägg, på min egen blogg som om det vore konstigt, så är det en hög kakor för dittan och dattan där också. Det är ingen personlig data utan mer inlägget och att jag duttade med det. Publicerade, redigerade och så vidare.

När jag bäddar in material från andra sidor/tjänster!

Om jag lägger in youtube, spotify eller annan sida så är deras sidor precis som om du besöker deras sida. De har långa tråkiga texter om vad de knycker från dig, hur de pusslar all information för att erbjuda dig sexleksaker och porr när de vet att det inte är pinsamt att få upp det. Man säljer inga dildos med genererade kunder. Man kan säga så här, är det gratis på deras sidor så är du handelsvaran/produkten.

Analys, anal lys (rövficklampa på norska).

Sysslar inte med sådant. Vet att provokation ger mer trafik än snällt tjöt. Så är det sagt, och om du säger emot är du pedofil.

Vem vi delar dina data med?

Inte någon jävla aning, jag kanske visar en kommentar för någon annan någon gång på fyllan. Annars så är det mest någon app som knycker skit från mig. Men har nu VPN och ska försöka använda den flitigt för att inte dela din data. Men hänger jag ut dig offentligt, eller nämner dig i en text så delar jag det med alla. Eller alla som vill läsa, för det är sällan fler än 30 pers.

Hur länge har vi dina data?

Typ för evigt, runt dina kommentarer. Men det händer jag raderar bloggen och startar en ny eller skiter i det. I så fall så är det bara någon annan arkiverande avkrok eller kina som vet och lagrar dig, din mamma och dina data.

Vad har du för rättigheter gällande dina data?

Om du ber mig, specifikt, så försöker jag tillmötesgå och radera ifall du dummat dig på fyllan/internet. Men brasklappar att det finns data som jag inte vet finns, och inte vet hur man raderar. Är det kritiskt av någon anledning kan jag radera hela bloggen och börja om igen. No problem.

Var sänds dina data?

Dina data matchas mot Akismet Anti-spam. Men antar det inte är mer än att kolla att du är en spambot. Eventuellt kanske du får någon pluspoäng enligt kinesiskt system om att du är en lydig och god medborgare. Men det kan varken du eller jag bevisa. Men det är ju internet, allt hör ihop. Det är ett organiserat kaos och underrättelsetjänsterna har megakoll samtidigt som de famlar i mörkret. Lite som Schrödingers kattjävel.

Din kontaktinformation?

Ger du så har jag, antingen en fejkad adress eller någon annans. Kanske rentav din egen. Men utöver att eventuellt svara, eventuell uthängning, så görs inget annat.

Hur vi skyddar dina data?

Efter bästa förmåga. Men som anhedoniker så har jag bekymmer att ens vilja leva, så förmågan är kraftigt reducerad.

Ifall det sker intrång, vilka rutiner har vi?

Jag suckar nog, svär säkert en del också. Så raderar jag nog allt och börjar om ty jag orkar inte bråka vidare.