180305 Geostorm

Reklambild för filmen Geostorm

Dean Devlin som skrivit och producerat Independence Day har regisserat denna rulle. Mycket effekter och landmärken som grusas sönder är lite av ett signum för denna typ av film.

Handlingen rör klimatet, och 2019 står världen inför en global förstörelse av aldrig tidigare skådat slag. Fast människan reser sig med ingenjörskonst och smiskar vädret världen över så som någon läderklädd filur smiskar någon som är fastbunden.

Det är prologen till historien, och givetvis så går ju saker åt helvete. Så vi kommer in i filmen med hjälp av den motvillige hjälten (protagonisten) som vägrar låta sig domineras och styras av politiker (människor som styr) och därmed inte får vara med längre. Sen börjar då sakerna gå åt helvete och hjälten får en inbjudan till äventyret, som då är motvillig som sig bör. Men givetvis tackar han ja efter lite krångel och så börjar jakten på mysteriet om det konstiga vädret och om någon elak ligger bakom (antagonisten).

Mellan den här och tidigare filmer har vår värld förändrats, så från Independence Day amerikanska flaggviftande mallformade film så har vi nu en mallformad film som viftar med alla flaggor för jorden.

Jag hyrde denna via iTunes för 49 kronor för jag hade så jävla tråkigt och med en paus så fördrev den min tid ganska bra. Sånär som på några animerade effekter som skar sig rejält så höll katastroferna ganska okej nivå. Så detta är inget du måste se, men som du kan se om du vill.

Handlar du filmer i en låda på Ullared eller gillar Johan Falk-filmerna skitmycket så är det nog för dig. Är du istället en person som gillar filmer som The Square och inte tycker det är sci-fi för att alla fattar danska utan problem, så avråder jag dig starkt från att se denna. Eller så är du som jag som har olika humör, ibland för kvalitet och ibland för skit men alltid med ett intresse för den rörliga bilden oavsett vilken den är.

Snuttepluttigt slut som väntat men en liten bitchslap mot USA är ju roligt för en europé att se, och det är väl det enda goda Trump har fört med sig. Att USA är något man törs kritisera utan att bli bannlyst i Hollywood på grund av att ett gäng galna amerikaner får till en bojkott mot “antiamerikansk propaganda”.

Detta var en liten mjukstart för att komma igång och skriva igen. Vi får se vad jag ser nästa gång och om jag skriver om det.